Over mij

Wie-ben-ik-1-Verkleind

Wie ben ik

Ik ben Maaike Joling (1977) en samen met mijn man en onze 2 zoons, Koen (2008) en Bram (2010) wonen wij in de prachtige en rustige wijk de Worp.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen of te fietsen. Geregeld gaan we er met het gezin op uit met onze buscamper om een weekendje te kamperen. Ook in de vakanties trekken we er graag op uit om de landen om ons heen te verkennen. In de winter gaan we zelfs op wintersport met ons campertje.

Studie- en werkloopbaan

– In 1997 heb ik de opleiding SPW (sociaal Pedagogisch Werk ) afgerond.
– in 2001 heb ik de Pabo afgerond.
– van 2001 tot 2005 heb ik in Italie gewoond en gewerkt. Ik ben daar 1,5 jaar au-pair geweest en daarna heb ik gewerkt op de receptie van een toeristisch appartementendorp vlakbij Firenze.
– in 2005 ben ik teruggekeerd naar Nederland en heb ik 1 jaar op een kantoor gewerkt.
– van 2006 tot eind 2013 heb ik gewerkt bij een kinderopvang organisatie in Deventer.
– Vanaf medio 2014 ben ik gastouder en in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een kinder EHBO diploma, welke ik jaarlijks herhaal.
– Sindsdien diverse cursussen en workshops omtrent onderwerpen die interessant en belangrijk zijn voor mij als gastouder.

Wie-ben-ik---maaike-2-
mikado-Home-page

Waarom gastouder

Op het dagverblijf vond ik de groepen te groot. We waren als leidsters naast de kinderen erg druk met alle regeltjes en taken die gedaan moesten worden. Er was weinig tijd voor echt kindgericht werken. Ik miste het feit dat het kind centraal stond. De persoonlijke touche miste ik. Ook de flexibiliteit naar ouders vond ik niet geweldig.

Ik wilde graag persoonlijker en kindgerichter werken. Maar ook meer tijd hebben voor mijn eigen kinderen.

Nu heb ik dus mijn eigen kleinschalige VSO en BSO in huiselijke sfeer.
Kindgericht, persoonlijk, speels en professioneel.