Over de opvang

aan het kleien

Mijn missie

Mijn missie is om kinderen een prettige en veilige plek bieden waar ze na school kunnen bijkomen van een drukke schooldag en hun verhaal kwijt kunnen. Een plek waar kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn.

Verder vind ik gezonde voeding belangrijk. Dit uit zich in eigen gebakken brood, vers fruit en groente als snack. Een cracker of beschuitje (met kaas of zoet beleg) bij de thee. Maar als we gaan bakken…., dan genieten we vooral van het lekkers!

De locatie

Ik vang de kinderen op binnen ons gezin in kleine groepjes, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Omringt door een veilige, prettige omgeving kunnen zij tot rust komen na een drukke schooldag.

Bij ons in ons huis is er genoeg ruimte om lekker te spelen, een spelletje te doen of om lekker op de bank te zitten om een boek of Duckie te lezen.

Maar ook buiten kunnen ze zich uitleven!

Wat is er te doen

Kinderen kunnen vrij spelen met allerlei spelmateriaal. Verder zijn er geregeld ook activiteiten als de kinderen dat willen, bijvoorbeeld: knutselen, verven, koekjes/cake bakken, kleien. Ze zijn vrij om een eigen inbreng te doen in wat zij zouden willen doen.

De kinderen kunnen tevens lekker op pad gaan naar bijvoorbeeld de speeltuin of de crossbaan bij ons om de hoek.

Met ophalen bij school, worden er geregeld ook speelafspraken gemaakt en kunnen kinderen bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Als er bij mij ruimte is kan het ook bij mij.

Genoeg te beleven

Wij hebben een ruime en grote tuin met schommels, trampoline, een speelhuisje en een kast vol met buitenspeelmateriaal met o.a. een springtouw, stapstenen, een evenwichtsparcour, jongleermateriaal en nog meer.

De kinderen kunnen in de tuin lekker rondlopen, verstoppertje spelen en nog meer. In de zomer staat er geregeld een waterbaan met bootjes klaar, is er een zwembadje en doen we soms een watergevecht.

Ik ga graag naar buiten met de kinderen. Met zijn allen naar bijvoorbeeld de speeltuin of naar de natuurspeelplaats Woeste Willem, een wandelingetje maken door bijvoorbeeld de uiterwaarden, bos of park.

het evenwichtsparcour

De rups staat voor

Kindgericht

Ik kijk en luister naar het kind en stem activiteiten en spel af op het kind, zijn ontwikkeling en de behoeften en wensen van het kind. Ik bied het kind een veilig omgeving waar het kind gewaardeerd en gerespecteerd wordt.

Speels

(samen)spelen, grapjes maken, lekker buiten spelen en ontdekken. Kinderen zijn vrij om te  kiezen wat ze doen. D.m.v. spel en aanbieden van activiteiten stimuleer ik, op een speelse wijze, de ontwikkeling van de kinderen.

Dichtbij

dichtbij de natuur, buiten zijn en gezonde voeding hoort daar bij. Dichtbij de ouders en het kind door persoonlijke aandacht naar het kind en de ouders. Ik luister naar de wensen van het kind en de ouders en sluit hierbij aan waar mogelijk

Ik werk vanuit de 4 kernwaarden van de wet kinderopvang

Wil je weten hoe dit zich vertaalt naar mijn manier van werken en de praktijk? Lees hier meer over mijn missie, waar ik voor sta en mijn manier van werken

Kernwaarde 1

Het bieden van emotionele veiligheid.

Kernwaarde 2

Het bieden van mogelijkheden tot het ontwikkelen van persoonlijke competenties.

Kernwaarde 3

Het bieden van mogelijkheden tot het ontwikkelen van de morele competentie en de overdracht van normen en waarden.

Kernwaarde 4

Het bieden van mogelijkheden tot het ontwikkelen van de sociale competenties.

Contact

Nieuwsgierig geworden, heb je nog vragen of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op. Dit kan zowel telefonisch, als per contactformulier.

Kleinschalige VSO en BSO De Rups: