Werkwijze

op het autokleed 2

Wat is er te doen

Kinderen kunnen vrij spelen met allerlei spelmateriaal. Verder zijn er geregeld ook activiteiten als de kinderen dat willen, bijvoorbeeld: knutselen, verven, koekjes/cake bakken, kleien. Ze zijn vrij om een eigen inbreng te doen in wat zij zouden willen doen.

De kinderen kunnen tevens lekker op pad gaan naar bijvoorbeeld de speeltuin of de crossbaan bij ons om de hoek.

Met ophalen worden er geregeld ook speelafspraken gemaakt en kunnen kinderen bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Als er bij mij ruimte is kan het ook bij mij.

Genoeg te beleven

Wij hebben een ruime en grote tuin met schommels, trampoline, een speelhuisje en een kast vol met buitenspeelmateriaal met o.a. een springtouw, stapstenen, een evenwichtsparcour, jongleermateriaal en nog meer.

De kinderen kunnen in de tuin lekker rondlopen, verstoppertje spelen en nog meer. In de zomer staat er geregeld een waterbaan met bootjes klaar, is er een zwembadje en doen we soms een watergevecht.

Ik ga graag naar buiten met de kinderen. Met zijn allen naar bijvoorbeeld de speeltuin of naar de natuurspeelplaats Woeste Willem, een wandelingetje maken door bijvoorbeeld de uiterwaarden, bos of park.

het evenwichtsparcour
met de kapla

Hoe ziet een dag eruit

De kinderen van de VSO komen in de ochtend binnen. Tot 7.30 kunnen ze eventueel mee ontbijten. Daarna kunnen ze wat voor zichzelf gaan doen. Om 8.10 gaan we opruimen en breng ik de kinderen naar school.

Om 15.00 haal ik de kinderen op van school. We starten de middag met wat drinken en wat lekkers. We bespreken de schooldag. Hoe ging het, is er nog wat gebeurt? Daarna kijken we vooruit.

Wat wil ieder doen vandaag. Dit kan variëren in bakken, naar de speeltuin gaan, buiten spelen, knutselen, samen een spelletje doen, gewoon spelen, boekje/duckie lezen, etc.

Tegen het eind van de middag gaan we nog  een gezonde scnack. Paprika, komkommer, worteltje, tomaatje. Net waar ieder zin in heeft.